Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2010 23:50 - НЕОБИКНОВЕНО ЛЕТИЩЕ - 4
Автор: bobby99 Категория: Други   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
1



2-ри стенопис:  Децата на бленувания свят на мир

Вторият стенопис изобразява деца, облечени в техните национални носии, които връчват оръжие, загърнато в техния национален флаг, на едно... германско момче! О, разбира се! Немското облекло не може да бъде объркано. Момчето в центъра, с чук в ръка, което изглежда строи нещо, е германче. Дори американчето, облечено като бойскаут, му подава с готовност своето оръжие и национален флаг! Колко странно! Америка се предава на Германия! Явно тази сцена представя как световните държави предават своята военна сила и национална идентичност в името на „общото благо“. Несъмнено, това е още един намек за Новия световен ред с едно правителство и една армия.

 

Но защо германското момче е в центъра на този стенопис? И защо има толкова много алюзия за германския нацизъм на това летище? Тук се сещам за операция „Кламер“, която успява да изтегли в САЩ стотици изтъкнати немски учени и изследователи след Втората световна война. В дъното на стенописа виждаме една счупена статуя, която държи пушка (символ на войната), а върху нея са кацнали два гълъба (символи на мира). А сега нека последваме направлението на дъгата, която започва изпод статуята, минава покрай децата и отвежда до втората част на този стенопис, където виждаме...

 

...една голяма и агресивна фигура на войник, облечен в нацистка униформа (обърнете внимание на символа върху шапката) и с противогаз на главата. Той държи пушка и ятаган в ярък контраст на символа на мира – гълъба. От лявата страна е изобразена една дълга редица от плачещи родители, които държат своите мъртви деца! Колко ужасно! Самото излагане обаче на този стенопис до главния вход на най-голямото летище на САЩ, във време, когато се проповядва хуманност и толерантност, е крайно ненормално и смущаващо! Военната фигура в центъра на картината несъмнено представя възродения нацизъм, завърнал се отново със сила, за да започне своя нов холокост!

 

Погледнете внимателно хората от лявата страна и мъртвите деца, лежащи върху тухлите. По тях няма и следа от насилие! Те са просто лишени от живот, сякаш са били отровени от смъртоносния газ, излъчващ се от дъгата над тях. В същото време огромният войник в средата изглежда защитен от своя противогаз. Той сочи към множеството жертви и буквата, изобразена в долния ляв ъгъл на стенописа.

 

Всъщност, това е буквата, написана от Хама Херхенберг, 14-годишно момче, умряло на 18 декември 1943 г. в лагера на смъртта Аушвиц, където е бил използван отровен газ. Комендантът на лагера Рудолф Хьоб свидетелства на процеса в Нюремберг, че около 3 милиона души са били ликвидирани в Аушвиц, 90 % от които са били евреи. Повечето са били умъртвени в газови камери с отровния газ Циклон Б.  

 


                                        (Следва)



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobby99
Категория: Други
Прочетен: 366869
Постинги: 112
Коментари: 185
Гласове: 396
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930