Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2010 20:09 - Искам да работя: ПРЕДСТАВИТЕЛ ЗА КОНТАКТИ С ИЗВЪНЗЕМНИТЕ
Автор: bobby99 Категория: Други   
Прочетен: 804 Коментари: 0 Гласове:
1



ООН назначи представител за контакт с извънземните

Последна промяна в 10:59 на 27 сеп 2010, 10582 прочитания, 221 коментара

 

 

 

От днес ООН има свой представител за контакт с извънземни, съобщи БНТ.

Задачата да бъде главен преговарящ с евентуалните гости от космоса световната организация поверява на Мазлан Отман - астрофизичка от Малайзия.

В последно време са открити стотици нови планети, а това прави вероятността за среща с извънземен живот по-голяма от всякога ООН пък трябва да има готовност да координира реакцията и позицията на човечеството при евентуален пръв контакт.

Това мнение Мазлан Отман изложи наскоро пред учени и то обяснява решението на световната организация да открие новия пост. Други специалисти по Космоса на работа в ООН коментират, че в момента тя е най-подходящата фигура за ролята да каже на представителите на друга цивилизация: "Заведете ме при водача си."

Астрофизичката има ключов научен принос в своята родина и опит в ООН като шеф на малко известната служба за космически дела. Този орган се занимава с международното сътрудничество и право в Космоса, космическия боклук, рисковете от близки до земята астероиди.

 

http://dnevnik.bg/sviat/2010/09/26/966269_oon_naznachi_predstavitel_za_kontakt_s_izvunzemnite/

 

ООН си назначи посланик за НЛО

 

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-09-28&article=341788

 

Посланик в Космоса - уж кьорфишек...

29.09.2010 15:46

Слухът, че астрофизичката Мазлан Отман ще представлява човечеството при посещение на извънземни, бе опроверган, но не звучи толкова неправдоподобно

В холивудските филми представители на извънземна цивилизация пристигат с една или друга цел на Земята и обикновено "голямата клечка", към която се обръщат, е президентът на САЩ, който взима решения, засягащи целия свят.

Скоро обаче това може да се промени с назначаването на първия земен посланик на ООН в Космоса.

Този слух тръгна от в. "Сънди таймс" (и бе подет от други британски медии), който интерпретира по този сензационен начин думи на малайзийската астрофизичка Мазлан Отман и я спретна за важния пост.

Той набързо бе опроверган в официално изявление на агенцията на ООН по проблемите в открития Космос (UNOOSA), на която Отман е шеф, като "пълна измислица".

Малко познатата служба в Женева има 30-ина души персонал, чиято задача е да следи за международното сътрудничество в мирното използване на Космоса, за това да не се сблъскат сателити, а държавите да не складират оръжия в космическото пространство.

Дори гаф или недоразумение, историята не звучи толкова футуристично обаче.



Медийните публикации, че 58-годишната астрофизичка ще бъде дипломатическият представител на човешката раса в случай, че ни потърсят зелени човечета, звучат почти правдоподобно.

Самата Отман отбелязва, че търсенията ни в Космоса поддържат жива надеждата, че някой ден човечеството ще получи сигнал от извънземни и тогава ще има нужда от координиран отговор, който взима под внимание нуждите и чувствата на всички държави, раси, общества и групи, а ООН е вече действащ механизъм за подобна координация.

Медиите очакваха астрофизичката да изложи подробностите около новата си роля на конференция на Британското кралско научно дружество в Бъкингамшир следващата седмица.

Там тя ще каже така или иначе, че последните открития на стотици нови планети, обикалящи други звезди, увеличават шансовете на някоя от тях да има разумен живот.

Идеята сегашната служба на Отман да се превърне във важния дипломатически орган би могла да бъде обсъждана от научни комисии в ООН и в някой момент неизбежно да стигне до Генералната асамблея.

Все още обаче има различни мнения по въпроса каква да бъде реакцията ни при изненадващо посещение от Космоса.

Съгласно Договора за изследване и използване на открития Космос от 1967 г., за чието съблюдаване UNOOSA следи, извънземните форми на живот би следвало да бъдат стерилизирани, за да се предпази Земята от "зараза". Отман е привърженик на по-толерантен подход.

Световноизвестният физик Стивън Хокинг обаче предупреди наскоро, че с извънземните гости трябва да се действа внимателно, тъй като след като са стигнали до нас, явно са много по-напреднали и ще бъдат за нас нещо като Колумб за Америка.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3295591




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobby99
Категория: Други
Прочетен: 366949
Постинги: 112
Коментари: 185
Гласове: 396
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930