Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2010 17:08 - Това ми се видя любопитно
Автор: bobby99 Категория: Други   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
1



Животните-спасители

08.09.2010 14:45

           Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. Зоуи -  чиухаухато, спасило едногодишно дете от ухапване на змия, доказва това.

Макар че кучетата обират лаврите за най-привързани към човека, много други животни също са проявявали хладнокръвие в критични моменти и са спасявали живота на своите собственици.
Интернет изданието Oddee разказва най-изумителните истории на животните-спасители.
                                          Прасето
             Джо Ан Алтсмън получава инфаркт докато е във вилата си на остров Преск, Пенсилвания. Джо Ан била сама и не успяла да достигне телефона, за да помоли за помощ.
Ситуацията изглеждала безнадеждна, когато прасето Лулу успяло да избута вратата на двора със зурлата си и застанало на близкия път.
Прасето самоотвержено лягало пред преминаващите коли, докато не принудило млад мотоциклетист да спре и да го последва.

Благодарение на съобразителността на животното Джо Ан била спасена.
                                       Делфинът
             
Рони Дабал бил на лов за риба тон в залива Пуерто принцеса, когато силен вятър преобърнал лодката му. Следващите 24 часа рибарят прекарал вкопчен в парче стиропор. Нощта приближавала и Рони губел надежда и сили.
Изведнъж забелязал група от 30 делфина, които се приближавали стремглаво към него. Животните обградили рибаря и започнали едни след друг да бутат импровизирания му сал към сушата.
Рони разказва, че по пътя изгубил съзнание и се свестил едва на брега, когато от спасителите му вече нямало и следа.
                                               Кучето
                
Бездомно куче спасява живота на новородено бебе. Невероятната история се случва в един от бедните квартали на столицата на Кения, Найроби.
Животното открива детето, завито в найлонов плик и захвърлено в гората до краен жилищен квартал на Найроби. Кучето пренася новороденото през цялата гора, пресича заедно с него оживена улица и го занася при кутретата си.
Впечатляващите спасявания на хора от кучета не се изчерпват само с новороденото в Кения.
4-годишно момченце е спасено от пожар от домашния си любимец Роско.
Детето спяло в дървено бунгало, когато пожарът започнал и вероятно е щяло да изгори живо, ако кучето на семейството не се втурнало в къщата и не го събудило.
Пред смаяните погледи на родителите на малкия и на притеклите се на помощ съседи, Роско влязал в пламъците и започнал яростно да лае, за да предупреди детето.
Смелото животно получило над 30 процента изгаряния, но все пак успяло да се измъкне.
Куче спасява и едногодишния Букър.
Малкият се забавлявал в надуваем воден басейн в задния двор на дядо си в Колорадо, когато змия започнала да пълзи към него. Малкото чихуахуа на семейството скочило между змията и детето и поело ухапването върху себе си.
                                         Горилата
                    
Бинти, женската горила от зоопарка в Илиноис, също реагирала съобразително в момент на опасност за дете.
Тя спасила 3-годишно дете, което успяло да се покатери по стената на клетката на маймуните, загубило равновесие и паднало на циментовия под от 6 метра височина.
Бинти се приближила към момченцето, взела го на ръце и внимателно го отнесла до вратата на клетката, където ужасените служители на зоопарка го поели.

                                     Котката

               
Питър Чоис също има своята вълнуваща история.

Мъжът страда от гръбначно увреждане и се придвижва с помощта на инвалидна количка. Чоис често излизал на слънце в двора на къщата си и за да не скучае вземал и лаптопа си.

През един слънчев следобед Чоис замалко не бил ограбен от двама мъже, които видели лесна мишена в прикования в количката мъж. Те паркирали колата си пред къщата му, грабнали лаптопа от ръцете му и тъкмо се канели да избягат, когато котката Уншкинс се намесила.

Черно-бялото коте скочило върху един от крадците и започнало да забива ноктите си в лицето му. За да се отърве от дерящото животно, мъжът хвърлил лаптопа и се избягал в колата.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3247831

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bobby99
Категория: Други
Прочетен: 366954
Постинги: 112
Коментари: 185
Гласове: 396
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930